-
admin
- بدون نظر
- اخبار و مقالات

عملکرد سیستم گرمایش تابشی
در این مطلب قصد داریم به چگونگی عملکرد سیستمهای گرمایش تابشی و مشخصات این محصول بپردازیم. با مجله گرماسان همراه باشید.
گرمایش محیط با سیستم های گرمایش تابشی : گرمایش های سالن های بزرگ مانند ورزشگاه ها و سوله های صنعتی از سیستم های گرمایش هم رفتی انجام می شد که به دلیل مصرف سوخت زیاد مقرون به صرفه نمی باشد. امروزه روش جدید گرمایش تابشی (سیستم هیتر گازی گرماتاب) جایگزین آن ها شدهاند.
معرفی گرمایش تابشی و مزایای استفاده از آن
از این سیستم برای گرمایش سالن های بزرگ و گرمایش سوله های صنعتی استفتده می شود. در این سیستم از گرما تاب برای گرم کردن محیط استفاده میشود. مدرنترین و مطمئنترین سیستمهای گرمایش تابشی امروزه توسط شرکت گرماسان تولید میشود.
مزایای استفاده از گرمایش تابشی
1. کاهش مصرف انرژی
2. کوتاه شدن زمان گرمایش نسبت به دیگر روش های گرمایشی
3. امکان جهت دهی به مسیر گرمایش
4. ایجاد شرایط حرارتی مطلوب
5. عدم جابجایی هوا در گرمایش تابش مرکزی
6. جلوگیری از پخش غبار و آلودگی
7. تمرکز حرارتی بیشتر در فضای نزدیک به کف و سایر مکان های مورد نیاز
8. عدم نیاز به سیستم انتقال دهنده گرما از جمله لوله کانال و سایر تاسیسات
9. امکان گرمایش یک منطقه خاص و عدم نیاز به موتور خانه

عملکرد سیستم گرمایش تابشی
سوخت مورد نیاز سیستم گرمایش تابشی گاز شهری می باشد. در تجهیزات گازی شهری درون لوله های بلند می سوزد و انرژی گرمایی تولید شده و به طور تابش توسط لوله ها وارد محیط می شوند.
ضریب تابشی لوله ها بسیار زیاد می باشد به همین خاطر انرژی تلف شده بسیار کم می باشد و همین امر باعث کاهش مصرف انرژی می شود. حرارتی که تولید می شود از گاز شهری به امواج مادون قرمز تبدیل می شود و توسط لوله ها به محیط منعکس می شوند و توسط لوله ها به محیط تابیده می شود.
در بالای هر لوله صفحات ذونقه شکلی قرار گرفته است که امواج تابیده شده را به سمت بالا را به سمت پایین و محل مورد نیاز منعکس می کنند. امواج مادون قرمز با برخورد به اجسام به گرما تبدیل می شوند و باعث گرما در سطوح برخورد می شوند.
در کشور ایران استفاده از سیستم گرمایش تابشی در طولانی مدت مقرون به صرفه می باشد چون در ایران گاز طبیعی در دسترس می باشد و هزینه ی کمی دارد.
سیستم گرمایشی نیاز به جریان سیلات مانند آب، هوا، بخار ندارد و در این صورت نیاز به استفاده از تجهیزات مانند پمپ، یونیت هیتر، هواساز و یا کانال کشی جهت انتقال هوای گرم نمی باشد.
طراحی و نصب سیستم گرمایش تابشی
گرمایش تابشی کاربرد های زیادی دارد اما طراحی و نصب نادرست سیستم می تواند از کارایی آن کم کند. طراحی محل قرار گیری سیستم از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
اگر طراحی نامناسب باشد و محل های نصب در مسیر تابش مستقیم انرژی خورشید قرار نگیرد عملکرد دستگاه ها دمای مناسبی نخواهند داشت.
ارتفاع مناسب نصب، تعداد، اندازه و ظرفیت گرم کن ها از عوامل مهم برای طراحی آن ها می باشد؛ که برای به دست آمدن به شرایط دمایی بهتر باید تمام عوامل را مد نظر داشت.
بخش گرمایش تابشی در مصرف انرژی
در این سیستم راندمان مشعل ها باعث کاهش مصرف انرژی و همچنین کاهش هزینه های تولید و نگهداری از اجزاء که در زمان طراحی باید به آن توجه کرد. طراحی تناسب نقش به سزایی در عملکرد سیستم دارد.
تولید کننده های مختلف ظرفیت های مختلفی را تولید می کنند. گرما تاب های تک شعله با ظرفیتی در محدوده ی 22 الی 50 کیلووات توسط تولید کننده، متفاوت تولید می شوند.

گاز طبیعی مصرف شده در سیستم های تک شعله برای هر 10 کیلووات ظرفیت شعله حدود یک متر مکعب بر ساعت می باشد و این به معنی است که یک گرماتاب به طور مثال با ظرفیت 50 کیلو وات در حدود 5 متر مکعب گاز طبیعی را در هر ساعت مصرف می کند.
گرمایش سطح ها بدون نیاز به گرمایش هوا انجام می شود و همچنین صفحه ی انعکاس دهنده سقف گرم نمی شود و همین امر باعث می شود که انتقال گرما به دلیل اختلاف دمای سقف و محیط بیرون به حداقل می رسد و از اتلاف گرما کاسته می شود.
تامین هوای مورد نیاز برای احتراق در سیستم گرمایش تابشی
گرما در سیستم گرمایش تابشی از سوختن گاز شهری در لوله های بلند تولید می شود. سوختن گاز شهری در این لوله ها نیاز به اکسیژن دارند. مقدار هوای که برای احتراق گاز شهری در داخل گرماتاب نیاز است برای هر متر مکعب گاز حدود 11 الی 13 متر مکعب می باشد.
در سیستم های گرمایش تابشی تهویه محیط از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. دلیل گرمایش سطح ها و گرم نشدن هوا تا حد ممکن، جابجایی هوا برای تامین اکسیژن قابل نیاز برای احتراق تاثیر زیادی بر اتلاف حرارتی ندارد.
مصرف برق سیستم گرمایش تابشی
سیستم های گرمایشی با امواج مادون قرمز کار می کنند و مصرف برق و گاز را در حد زیادی کاهش می دهند.
این سیستمها جریان هوا را به چرخش در نمی آورد و همین امر سبب می شود که گرد و غبار تولید نشود.
این تجهیزات دما هوا را به طور یکسان گرم می کنند و باعث کاهش مصرف انرژی می شود.
معایب سیستم گرمایش تابشی کف
- نصب این سیستم کار دشواری می باشد چون باید کف کل خانه خراب شود. بهترین زمان برای این کار قبل از درست کردن کف خانه است.
- این سیستم فقط کف خانه را گرم می کند و نمی تواند کل فضای خانه را گرم کند.
- در صورت خراب شدن سیستم گرمایش کف تعمییر کردن آن کار مشکلی می باشد.
- سیستم گرمایش کف؛ در کف پوش های چوبی و ونیل کاربردی ندارند.
کاهش اثر های زیست محیطی
- مصرف کمتر سوخت به ازای واحد سوخت تحت گرمایش ان او اکس
- راندمان احتراق بالاتر نسبت به سایر سامانه ها
- تخلیه ی هوا و محصولات احتراق با دمای کمتر در زمین که تاثیر کمتری بر افزایش آنتروپی زمین فراهم شد.
اگر تمایل به آشنایی بیشتر با محصولات گرمایش تابشی خصوصا سیستم گرماتاب دارید، میتوانید به بخش «مجله گرماسان» مراجعه کنید تا جزئیات بیشتری درباره گرمایش صنعتی کسب نمایید.
امیدواریم اطلاعات مفیدی در این مطلب در اختیار شما قرار داده باشیم. لطفا نظرات خود را در دیدگاه سایت با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
- بیشتر بخوانید: سیستم گرماتاب لولهای چیست؟