تولیدکننده سیستم‌ گرمایشی صنعتی

سیستم گرمایش قرنیزی چگونه کار می کند؟

سیستم گرمایش قرنیزی چگونه کار می کند؟
01اکتبر

سیستم گرمایشی منازل

گرمایش منازل و گرم ماندن خانه در فصل های سرد سال، یک امر ضروری است که باید به آن دقت داشت. در قدیم از بخاری های نفتی، گازی، برقی و … استفاده میشد. اما هرچه زمان گذشت، انواع سیستم های گرمایشی و گرماتاب ها به منازل آمدند. یکی از جدیدترین انواع این سیستم ها، سیستم گرمایش قرنیزی است. رادیاتور قرنیزی مانند دیگر روش ها، دارای ویژگی های خاصی هستند که ما در ادامه مطلب می خواهیم درباره این سیستم توضیحات بیشتری بدهیم.

سیستم گرمایش قرنیزی چیست؟

همانطور که گفتیم در واقع رادیاتور قرنیزی آخرین سیستم گرما دهنده به منزل می باشد. پس می توان فهمید که بسیار پیشرفته و اصولی طراحی شده اند. سیستم گرمایش قرنیزی هم با یک روکش آلومینیومی تولید می شوند و درگاه هایی می باشند که جای آن ها در عقب لوله های مسی می باشند. این پنل ها با استفاده از آب گرم پکیج، گرما خانه را تامین می کنند.

البته سیستم قرنیزی، مدل برقی هم دارد که استفاده زیادی ندارد. زیرا مصرف برق زیادی دارد و برای کسانی که از آن استفاده می کنند هزینه زیادی خواهد داشت.

گرمایش قرنیزی - سیستم گرمایش قرنیزی چگونه کار می کند؟
سیستم گرمایش قرنیزی چیست؟

رادیاتور قرنیزی در کجای منزل قرار می گیرد؟

در معماری ساختمان ها به برآمدگی تزیینی که بر روی یک دیوار جهت محافظت از سطح دیوار در برابر ضربات را قرنیز می گویند. سیستم گرمایش قرنیزی هم به جای این این برآمدگی ها قرار می گیرد و فضایی را اشغال نمی کند. به همین دلیل هم می باشد که نام این سیستم را قرنیز گذاشته اند.

اما از آنجایی که رادیاتور قرنیزی معمولا در پایین ترین نقطه دیوار هم قرار می گیرد، خیلی بهتر دمای منزل را بالا می برد. زیرا هر چه سیستم گرمایشی به سطح زمین نزدیک تر باشد، گرم کردن هوا بهتر انجام می شود.

روش کار رادیاتور قرنیزی

این رادیاتور همانطور که گفتیم مانند بیشتر سیستم گرمایشی های مدرن مانند گرماتاب از طریق آب گرم برای گرمایش منازل استفاده می شود. به این صورت که آب گرم با جا به جایی یک سرچشمه حرارتی ایجاد می کند.

آب گرم از طریق پمپ سیرکولاتوری به سیستم گرمایش قرنیزی فرستاده می شود و در لوله های مسی آب جریان می یابد و در آخر از سمت شیر برگشت به وسیله همان پمپ مجددا به جهت سیستم حرارت مرکزی بازگشت داده می شود. از آنجایی که سیستم قرنیزی با لوله های مسی کار می کند، دمای آب گرم سریع به محیط می رسد و هوای اطراف را گرم می کند.

قرنیزی - سیستم گرمایش قرنیزی چگونه کار می کند؟
سیستم گرمایش قرنیزی

مزایا سیستم قرنیزی

رادیاتورهای قرنیزی مزایا بسیار زیادی دارند که موجب شده است تا افراد زیادی از این سیستم گرمایشی استفاده کنند. زیرا همانطور که اشاره کردیم این سیستم گرمایشی از نوین ترین سیستم ها برای گرم کردن خانه می باشد که طبق اصول و مهندسی پیشرفته ای ساخته شده است. حال برخی از ویژگی های سیستم گرمایشی قرنیزی عبارت است از:

  • صرفه جویی در انرژی (حدود 30 درصد)
  • انتقال گرمایش از سطح پایین منازل
  • عدم تصرف فضای منزل جهت نصب
  • گرمایش محیط  با سرعت زیاد
  • لوله های مقاوم و منعطف

معایب رادیاتورهای قرنیزی

رادیاتورهای قرنیزی همانطور که دیدیم مزایا بسیار خوبی دارد. ولی بهتر است بدانید که این سیستم گرمایشی معایب هم دارد. به طور مثال نداشتن گرمای ثابت در طی مسیر یکی از عیب های این رادیاتور می باشد. به این صورت که گرمایی که در قسمت اصلی به وجود می آید، از دیگر قسمت ها بیشتر می باشد.

یکی دیگر از عیب های سیستم گرمایش قرنیزی، هزینه بالا برای نصب آن می باشد. مدل های برقی رادیاتور قرنیزی همانطور که از نام آن ها پیداست فقط با برف کار می کنند. این گونه اگر بخواهید برای هر اتاق یک رادیاتور قرنیزی به کار ببرید، هزینه زیادی برای برق باید پرداخت کنید که اصلا به صرفه نخواهد بود.

مشکل بعدی که این رادیاتورها دارند این است که بیشتر بر روی دیوار های داخلی تمرکز دارند و آن قسمت ها را گرم می کنند. به این صورت دیوارهای خارجی یا همان دیوارهایی که پنجره دارد و رو به بیرون و فضای باز است، گرمای کمتری را می گیرند.

سیستم گرمایش قرنیزی - سیستم گرمایش قرنیزی چگونه کار می کند؟
معایب سیستم قرنیزی چیست؟

جمع بندی

سیستم های گرمایشی امروزه در اکثر خانه های جای دارند. به همین دلیل سیستم های گرمایشی متفاوتی وجود دارد که هر کدام برای برخی از خانه ها  افراد مناسب است. ما در این مقاله راجع به سیستم گرمایش قرنیزی یا همان رادیاتور قرنیزی صحبت کردیم. اگر شما این سیستم گرمایشی را مناسب خانه خود دانستید می توانید آن را تهیه کنید و برای منزل خود، هوای گرم تامین کنید.

سوالات متداول

  1. رادیاتور قرنیزی در کجای منزل قرار می گیرد؟
    سیستم قرنیزی به جای قرنیز هایی که در معماری ساختمان برای جلوگیری از ضربه طراحی می شوند قرار می گیرد و فضایی را اشغال نمی کند.
  2. سیستم گرمایش قرنیزی گرماتاب چند مدل دارد؟
    این سیستم دو مدل دارد که یک مدل آن برقی است که هزینه زیادی دارد و مدل دیگر آن با رفت و آمد آب گرم هوای خانه را گرم می کند.
  3.  چرا رادیاتور های قرنیزی هوای اطراف را سریع تر گرم می کنند؟
    از آنجایی که رادیاتور قرنیزی معمولا در پایین ترین نقطه دیوار هم قرار می گیرد، خیلی بهتر دمای منزل را بالا می برد.

1,772 نظر