تولیدکننده سیستم‌ گرمایشی صنعتی
انواع گرماتاب، کوره هوای گرم و هیتر سرامیکی

نحوه کار سیستم گرمایش زمینی

نحوه کار سیستم گرمایش زمینی
12سپتامبر

اجرای هیترهای تابشی از کف ساختمان

سیستم های گرمایشی و هیترهای تابشی به صورت سقفی، دیواری و زمینی نصب می شوند. این موارد هر کدام دارای مزایا و معایبی می باشند. در این مطلب به عملکرد و ویژگی های مدل زمینی اشاره می کنیم. سیستم گرمایش زمینی می تواند شامل لوله های آبگرم و همچنین کابل های برق باشد. این هیترها در محیط های بزرگ مانند کارخانه، استخر، سوله و به خصوص آپارتمان های مسکونی بسیار پرکاربرد بوده و به صورت تابشی انرژی گرمایی را در فضا پراکنده می کند.

هیترهای تابشی از کف ساختمان - نحوه کار سیستم گرمایش زمینی
اجرای هیترهای تابشی از کف ساختمان

هیتر زمینی بهتر است یا رادیاتور

لوله ها یا المنت های سیستم گرمایش از کف در سرتاسر واحد نصب می شوند. عملکرد این سیستم ها با رادیاتور قابل مقایسه می باشد، در صورتی که اختلاف شدت گرما و سرعت انتقال انرژی گرمایی باعث شده است بسیاری از مردم گرمایش زمینی را ترجیح دهند. سیستم های زمینی ظرفیت گرمایی کمتری نسبت به رادیاتورها دارند در نتیجه با مصرف انرژی کمتر محیط را گرم می کنند. ظرفیت گرمایی مقدار دمایی است که این سیستم برای افزایش گرما به اندازه یک ژول نیاز دارد. به این صورت که سیستم گرمایش از کف تنها تا 30 درجه سانتی گرما لازم دارد تا فضا را کاملا گرم کند. اما رادیاتور در دمای حداقل 65 درجه سانتی گراد کار می کند.

برای گرمایش یکنواخت و سریع سرعت جریان آبگرم نباید خیلی بالا باشد. در سیستم های گرمایشی زمینی آبگرم با سرعت کمتری در لوله ها جریان می یابد، این مسئله باعث می شود درصد بیشتری از گرمای آبگرم انتقال یابد. به عبارت ساده تر انرژی در سیستم های زمینی هدر رفت کمتری خواهد داشت.

انواع سیستم گرمایش زمینی

سیستم گرمایش زمینی محیط را با آب گرم و جریان برق گرم می کند. در گرمایش با آبگرم، زمین باید به شکل یو لوله کشی شود. اما در روش کابل کشی و جریان الکتریسیته، المنت های تابشی به شکل یو، کف زمین کار گذاشته می شوند. المنت ها لوله هایی الکترونیکی می باشند که انرژی برق را به انرژی گرمایی تبدیل می کنند.

لوله کشی در گرمایش زمینی آبگرم

این لوله ها به پمپ سیرکولاتوری متصل می شوند که آب گرم را در آنها به جریان می اندازد. دمای آب این لوله ها حدود 30 تا 60 درجه سانتی گراد بوده و در این روش تا 40 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می شود. معمولا با سیستم های گرمایشی دیگر گرما بر اثر کاهش چگالی به سمت بالا رفته و درصد زیادی از آن هدر می رود. در صورتی که لوله کشی آب ابتدا محدوده نزدیک به زمین را گرم می کند. اینگونه محیط سریع تر گرم می شود و تمام انرژی آن مصرف می شود.

کشی در گرمایش زمینی آبگرم - نحوه کار سیستم گرمایش زمینی
لوله کشی در گرمایش زمینی آب گرم

کابل کشی در گرمایش زمینی

کابل های حرارتی یا المنت ها با عبور جریان برق، آن را به انرژی گرمایی تبدیل می کنند و به روش تابشی آن را به محیط انتقال می دهند. در هر متر این هیت تریسینگ ها 30 وات انرژی الکتریسیته تبدیل می گردد. سرعت عملکرد گرمایش برقی بیشتر از آبگرم می باشد.

این سیستم به صورت اجرا می شود، کابل ها زیر بتن و سیمان نصب شده و گرما برای انتقال باید ابتدا آنها را گرم کند، یا زیر کفپوش ها کار گذاشته می شوند که این مورد به مراتب بیشتر توصیه می شود.

مزایای اجرای سیستم گرمایش از کف

  • سیستم گرمایش زمینی به دلیل ظرفیت گرمایی پایین بسیار مقرون به صرفه می باشد.
  • هیترها و سیستم های گرمایشی دیگر مانند رادیاتورها تنها محدوده نزدیک به خود را گرم می کنند، در نتیجه دمای فضا به صورت یکنواخت افزایش نمی یابد و نقاط سرد ایجاد خواهند شد. در صورتی که سیستم گرمایش زمینی از حداکثر توان خود برای پراکندگی یکنواخت انرژی گرمایی استفاده می کند.
  • یکنواختی گرما در گرمایش زمینی، دوده گرفتن، رشد قارچ و کپک زدن دیوارها را به همراه نخواهند داشت.
  • در دکوراسیون و طراحی خانه تغییری ایجاد نمی کند، کاملا توکار می باشد.
  • این سیستم گرمایش نیازی به کنترل و تنظیم ندارد، پس از نصب با اجرای اولیه، عملکرد آن را به پمپ حرارتی و مدار طراحی شده بسپارید.
  • سیستم گرمایش زمینی قابلیت پذیرفتن ترموستات را دارد که عملکرد آن را بهبود می بخشد. ترموستات نوعی دماسنج می باشد که درجه گرمای محیط را با حداکثر دمای مورد نظر که در سیستم تنظیم شده است مقایسه می کند. اگر گرمای محیط به حد نصاب رسیده باشد، ترمستات سیستم را غیر فعال می کند. در صورتی که متوجه کاهش دما شود نیز مجددا آن را فعال می کند.
اجرای سیستم گرمایش از کف - نحوه کار سیستم گرمایش زمینی
مزایای اجرای سیستم گرمایش از کف زمین
نتیجه گیری

نوعی از سیستم های گرمایشی آپارتمان های مسکونی و فضاهای سربسته دیگر گرمایش از کف می باشد. به این صورت که لوله های آبگرم یا کابل های الکتریسیته زیر کفپوش ها نصب می شوند. این سیستم مزایای بسیاری داشته و از عملکرد مقرون به صرفه ای برخوردار است.

سوالات متداول
  1. نصب سیستم های گرمایش آبگرم ارزان تر است یا برقی؟
    برای نصب سیستم آبگرم نیاز به پکیج، بویلر، کف سازی، تراز کردن کف و … دارید که اجرا و تعمیر آن هزینه بردار می باشد. اما در گرمایش برقی، تنها کابل و منبع تغذیه مورد نیاز می باشد و ب دلیل پیچیدگی کمتر تعمیر آن آسان تر خواهد بود.
  2. این سیستم های گرمایش در دیوار و سقف نیز قابل اجرا می باشند؟
    سیستم آبگرم تنها در کف ساختمان نصب می شود اما المنت ها در سقف و دیوار نیز اجرا می شوند.
  3. این لوله های آب باید چند متر باشد؟
    سیستم گرمایش زمینی آبگرم از تعدادی مدار تشکیل می شود که هر کدام از مدارها باید حداکثر 80 تا 100 متیر باشند.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.